Om dagligstuekoncerter

 
En dagligstuekoncert er en mulighed for at opleve god, (mestendels) akustisk musik under uformelle forhold. Det er også en mulighed for at komme tæt på musikken (og musikerne!) på en helt anden måde end det, man kan opleve på et større spillested.

Hvad går konceptet ud på?

Konceptet er egentlig bare (som navnet antyder) en koncert, der afholdes i et privat hjem - f.eks. i en stue eller et andet større opholdsrum med plads til 25-50 gæster. Ofte optræder musikerne helt akustisk.
 
Som udgangspunkt et lukket arrangement, hvor gæsterne er inviterede af værten.
 
Musikerene aflønnes ved at hver gæst donerer et beløb til musikerne (evt. er der en på forhånd anbefalet donation). Derudover sørger værten for mad og logi (f.eks. i et gæsteværelse).

Hvordan forløber en dagligstuekoncert?

Den enkelte vært vil naturligvis have sin egen måde at afvikle en dagligstuekoncert på, men typisk er der adgang fra ca. ½-1 time før koncerten.
 
Selve koncerten vil normalt vare ca. 2 x 45 min med en pause midtvejs, så der bliver tid til lidt snak med de øvrige gæster - og musikerne. Evt. er der også mulighed for at købe musikernes medbragte CDer.
 
Der kan være mulighed for at nyde f.eks. kaffe/te, øl eller vand før/efter koncerten samt i pausen, og nogle værter vælger også at servere en eller anden form for snacks, mad e.l. Andre laver det til et sammenskudsgilde, hvor gæsterne selv medbringer mad og/eller drikkevarer.

Hvad kræves der af gæsterne?

En dagligstuekoncert er en koncert - ikke en fest med musik. Hvis man som gæst med det i baghovedet kommer for at opleve musikken, og respekterer, at man er gæst i et privat hjem, så kræves der ikke så meget mere!
Er du interesseret i at afholde en dagligstuekoncert med en af de kunstnere, som vi repræsenterer, så kontakt os gerne.