Karine Polwart

 
Karine Polwart
© Reed Ingram Weir
 
"...Karine Polwart is one of the finest singer-songwriters in Britain today"
    – Robin Denselow, The Guardian, anmeldelse af "Traces"

"Karine’s a serious songwriter in any way you carve up that word, prepared to tackle the big issue of our fragile existence, yet somehow able to imbue everything with a real faith in humanity, along with the richness that a keen mind can bring and an elegant way with words. [...] ...one of the finest singers and songwriters these isles possess"
    – Simon Holland, koncertanmeldelse, Union Chapel, London
 
"One of our most lyrically striking, and significant, artists"
    – The List
 
Skotske Karine Polwart var med til at danne Malinky tilbage i 1998, men forlod i 2004 bandet for at hellige sig sin solokarriere. Hun har gennem årene vist, at hun er en af Storbritanniens bedste sangere og sangskrivere, og hendes sange er både gribende, inspirerende og livsbekræftende.
 
Nogle gange taler de mindste og mest bemærkelsesværdige historier til de stærkeste menneskelige følelser og oplevelser. Og sådan er det med Karine Polwarts sange, befolket som de er med barndommens eventyr, ældre naboer, eroderede kyststrækninger og mødre på flugt. Hendes talent for fængende melodier, hendes evne til at sige nok uden at sige for meget, variationen og dynamikken i arrangementerne forenes i sange med stærk nutidig relevans. Karine har også en af de mest iørefaldende sangstemmer, der tiltrækker lytteren som en historiefortæller foran pejsen.
 
Hun har vundet adskillige BBC Radio 2 Folk Awards for bedste sang, bedste album m.v. og har skrevet musik til film, teater m.v. Hendes seneste teaterprojekt, Wind Resistance, har spillet for udsolgte huse i både Edinburgh og Glasgow.
 
 
 

Videoklip

Karine Polwart kort info

Hjemmeside:
www.karinepolwart.comPå turné (DK):
20. - 26. mar 2019