2016

     2015

     2014

     2013

     2012

Nyhedsarkiv

2016

Yellow House Booking får nyt logo!

Lige netop i tide til årets Tønder Festival

21. aug 2016 Vi er meget stolte af at kunne præsentere Yellow House Bookings nye egendesignede logo, som - hvis vi selv skal sige det - er lidt mere 'frækt' og elegant end det gamle... Og kig endelig efter det på Tønder Festival!
Yellow House Booking's nye logo
 
 

Nyt navn II: Ten Strings And A Goat Skin

Ten Strings And A Goat SkinDen forrygende canadiske trio lægger vejen forbi Danmark i 2017

14. aug 2016 Et andet navn, vi faldt for på sidste års Tønder Festival sidste år, var Ten Strings And A Goat Skin fra Prince Edward Island i Canada. Lige siden har vi forsøgt at få en aftale om en Danmarksturné med dem, og det er nu endelig lykkedes! De lægger vejen forbi danske himmelstrøg i november næste år.
 
 

Nyt navn: Greg Russell & Ciaran Algar

Greg Russell & Ciaran AlgarEt af Englands mest efterspurgte unge folknavne kommer på Danmarksturné.

11. aug 2016 Med to BBC Radio 2 Folk Awards i bagagen og optrædener på de største engelske folkfestivaler er Greg Russell & Ciaran Algar på rekordtid slået i gennem på den engelske folkscene.
Og efter deres optræden på Tønder Festival sidste år var der ikke nogen tvivl - dem måtte vi have til Danmark! Turnéen bliver efter planen til september 2017.
 
 

Ny musikvideo fra Dallahan

Video med sangen 'Logan' fra albummet Matter of Time

22. maj 2016 Dallahan har netop lanceret en musikvideo fra deres seneste album, Matter of Time, der udkom i april. Videoen er med sangen Logan og indeholder bl.a. optagelser fra bandets koncert ved årets Celtic Connections festival i Glasgow.
 

Ny musikvideo fra Barluath

Officiel video for bandets nye single - Touch the Gate

23. apr 2016 Barluath, der netop har været på turné i Danmark, har udgivet en officiel musikvideo for deres seneste single, Touch the Gate. Sangen kan købes via iTunes.
 

Nyt navn: The Jeremiahs

The JeremiahsForfriskende irsk storbyfolk

10. feb 2016 Endnu et spændende navn er føjet til Yellow House Bookings vifte af unge, talentfulde bands - irske The Jeremiahs. Med den fremragende sanger Joe Gibney i forgrunden er de et af de mest opløftende bands, der er vokset frem af Dublins folkemusikmiljø i mange år. Efter planen kommer de på turné i Danmark i februar 2017.
 
 

Dallahan - Matter of Time

Dallahan - Matter of TimeUdkommer 11. april - men danske publikummer kan købe det allerede i februar!

23. jan 2016 Dallahans længe ventede andet album Matter of Time udkommer officielt 11. april i år, men danske koncertgæster kan købe det allerede i februar, når bandet kommer på Danmarksturné og spiller rundt om i det ganske land, inden de slutter af på Strib Vinterfestival lørdag 13. februar.
 
 

Tre stærke nye navne hos Yellow House Booking

John DoyleTurnéer med John Doyle, Malinky og Jez Lowe på vej

10. jan 2016 Efteråret 2016 og foråret 2017 byder på tre nye navne hos Yellow House Booking - irske John Doyle (sep 2016), skotske Malinky (mar 2017) og engelske Jez Lowe (apr 2017). De er alle tre etablerede navne af rigtig høj klasse, som vi glæder os meget til at kunne præsentere for danske publikummer og spillesteder. Fælles for dem alle er, at de enten ikke har været på turné i Danmark tidligere, eller at det i hvert fald er længe siden, og så at de alle på et eller andet tidspunkt har optrådt på Tønder Festival. Se mere under de enkelte kunstnere - eller kontakt os for booking og yderligere info.
 
 

Nyt album fra Dallahan på vej - Matter of Time

Bandets andet album udkommer til foråret - støt udgivelsen på Indiegogo

3. jan 2016 Dallahan - der lige har fået en LiveIreland award for sporet The Tartare Frigate fra deres første album, When the Day is on the Turn, er nu på vej med en opfølger. Det nye album er planlagt til udgivelse i april og indeholder gæsteoptrædender fra bl.a. Jarlath Henderson. Frem til 26. januar kan man give bandet en økonomisk håndsrækning til hjælp med udgivelsen via Indiegogo.
 

2015

To Scots Trad Awards til vores kunstnere!

MG Alba Scots Trad Awards 2015Både Mairi Campbell og Fiona Hunter hentede priser ved årets uddeling

5. dec 2015 Ved årets MG Alba Scots Music Trad Awards var der priser til både Mairi Campbell (for Instrumentalist of the Year) og Fiona Hunter (Scots Singer of the Year).
Et stort tillykke til dem begge!
 
 

MG Alba Scots Trad Music Awards 2015

MG Alba Scots Trad Awards 2015Seks nomineringer til Yellow House Bookings kunstnere!

5. nov 2015 Yellow House Bookings kunstnere kan tilsammen prale af ikke mindre end seks nomineringer til året MG Alba Scots Trad Music Awards:
  • Dallahan - Folk Band of the Year + Album of the Year (When the Day is on the Turn)
  • Mike Vass - Album of the Year (In the Wake of Neil Gunn)
  • Ainsley Hamill (Barluath) - Gaelic Singer of the Year
  • Fiona Hunter - Scots Singer of the Year
  • Mairi Campbell - Instrumentalist of the Year
Vinderne offentliggøres ved en ceremoni 5. december - vi krydser fingre!
 
 

Omtale på RootsZone.dk

Interview med David Francey og anmeldelse af Mairi Campbells koncert på Wintercoat

10. okt 2015 Det danske onlinemagasin for folkemusik, RootsZone.dk, lavede i forbindelse med David Franceys netop overståede turné et interview, som kan læses på flg. link:
rootszone.dk/david-francey-var-i-byen/.
Desuden anmeldte de Mairi Campbells koncert 26. september på bryggeriet WinterCoat i Sabro:
rootszone.dk/live-mairi-campbell-wintercoatsabro/
 
 

Ray Coopers sangbog udkommet

Ray Coopers sangbogElleve sange fra hans to soloalbummer

14. sep 2015 I forbindelse med Shrewsbury Folk Festival i juli udkom Ray Coopers sangbog, der indeholder sange fra hans to soloudgivelser, Tales of Love, War & Death by Hanging og Palace of Tears. Sangbogen er med noder, becifringer samt cello-arrangement til nogle af sangene og kan købes fra Westpark Music via nedenstående link:
www.westparkmusic.de/english/beste.htm?aim=cooper
 
 

David Francey på turné

David FranceyKommer til Danmark i september/oktober

22. aug 2015 Fra Canada kommer den skotskfødte sanger og sangskriver David Francey på besøg i Danmark i det tidlige efterår sammen med guitaristen Mark Westberg. De spiller bl.a. på Arne B i Svendborg, på UnderVærket i Randers, på PLEXUS Idom-Råsted, hos Haslev Folk Club og GUF Strib. Desuden bliver det til to dobbeltkoncerter - med Mairi Campbell på Halkær Kro og med MC Hansen på Danmarks Borgcenter i Vordingborg. [...]
 
 

Ray Cooper - Destroying Angel

Ray Cooper - Destroying AngelMusikvideo optaget i de svenske skove

4. aug 2015 De danske folkfestivalers allesteds-nærværende "hoffotograf", Jens Th., har netop lavet en musikvideo til Ray Coopers sang Destroying Angel. Sangen handler om skovens mange fristelser og faren ved at spise hvid fluesvamp - der på engelsk hedder netop det samme som sangens titel.
 
 

Fiona Hunter - Musikvideo til Cruel Mother

Fiona Hunter - Cruel MotherFlot animationsvideo af Gavin Robinson

30. apr 2015 Den prisbelønnede freelance-animator Gavin C Robinson har lavet en flot animationsvideo til Fiona Hunters fortolkning af sangen The Cruel Mother.
Se den her:  vimeo.com/126036017.
 
 

Barluath - At Dawn of Day

Barluath - At Dawn of DayBandets andet album netop udkommet

22. feb 2015 Det skotske band Barluath, der kommer på turné til oktober, har netop udsendt deres andet album, At Dawn of Day. Albummet blev delvis finansieret via Kickstarter og følger i fodsporene på bandets debutalbum, Source. At Dawn of Day byder på både storslåede instrumentalnumre og flotte sange på henholdsvis engelsk og gælisk. [...]
 
 

Fiona Hunter & Mike Vass på turné

Fiona Hunter & Mike VassSpiller i Danmark 4.-14. februar 2015

26. jan 2015 Fiona Hunter og Mike Vass - begge kendt fra bl.a. Malinky - kommer på turné i første halvdel af februar og spiller bl.a. på UnderVærket i Randers, på Huset i Aalborg, på Hansted i Svendborg og på Gimle i Roskilde. Fionas første soloalbum udkom sidste år og den forestående turné kommer til at have sangene fra det album som fokus. [...]
 
 

Fotos og video fra Ray Cooper og Larsas turnéer i efteråret 2014

Ray Cooper - UnderVærket 26/9-14Billeder og videoklip bl.a. fra Larsas koncert i Aulum Mølle

26. jan 2015 Både Ray Cooper og Larsa var på turné i Danmark i efteråret, og nu er billeder m.v. fra de to turnéer lagt ind under de respektive kunstneres sider:

2014

Mike Vass - In the Wake of Neil Gunn

Mike Vass - In the Wake of Neil GunnMusik inspireret af Mikes sejltur op langs den skotske vestkyst

23. okt 2014 Mike Vass tog i foråret på en sejltur i kølvandet på den skotske forfatter Neil Gunn, der i 1937 solgte alt han ejede, købte en båd og sejlede op mellem øerne på den skotske vestkyst. Resultatet af Neil Gunns rejse blev bogen "Off in a Boat", og efter at have læst den besluttede Mike Vass sig til at gøre en lignende rejse og se, om han kunne finde inspiration til noget musik ad den vej. Det kom der et spændende album ud af, og det er netop udkommet på Unroofed Records
 
 

Mairi Campbells seneste projekt

CampbellGrayNyt album, Pulse, indspillet i sam-arbejde med produceren David Gray

12. sep 2014 Mairi Campbell har netop udgivet albummet Pulse sammen med produceren David Gray (under betegnelsen CampbellGray), hvor de blander Mairis traditionelle rødder og improvisationer med Davids moderne og elektroniske musik. [...]
 
 
 

Ray Cooper - Palace of Tears

Ray Cooper - Palace of TearsAlbum udkommer 29. august - Danmarksturné til september

3. aug 2014 Ray Coopers andet soloalbum, der har fået titlen Palace of Tears, udkommer 29. august på pladeselskabet Westpark Music. I den forbindelse tager Ray på en to uger lang Danmarksturné i anden halvdel af september, og der bliver sikkert rig mulighed for at høre en hel del af de ti nye sange fra albummet. [...]
 
 
 

Mairi Campbell på turné

Mairi Campbell Smukke sange, uforglemmelig musik

23. apr 2014 Den skotske sanger og musiker Mairi Cambpell er på Danmarksturné i perioden 27. april - 2. maj. Mairi har en fantastisk sangstemme og akkompagnerer sig selv på viola og keyboard. Udover hendes vidunderlige sange kan du også forvente at høre nogle af hendes fortryllende og hypnotiserende "soundings". [...]
 
 
 

MacPolvo på turné

MacPolvoFørste besøg i Danmark

4. apr 2014 Den skotske duo MacPolvo kommer for første gang til Danmark på turné i uge 15 og spiller bl.a. på Hansted i Svendborg samt på UnderVærket i Randers. Musikken er medrivende og tydelig skotsk med et moderne og frisk snit. [...]
 
 
 

Barluath - definitionen på moderne folkemusik

BarluathDanmarksturné i oktober 2015

15. mar 2014 Siden de blev dannet i 2010 er det gået stærkt fremad for skotske Barluath:
I 2011 blev de inviteret til Washington DC i USA for at spille, i 2012 vandt de den prestigefyldte "Danny Kyle Open Stage" award ved Celtic Connections, og året efter spillede de på en af de store scener ved netop denne festival. Derfor er det også en stor fornøjelse for Yellow House Booking at kunne præsentere Barluath for danske publikummer, når bandet i oktober 2015 kommer på Danmarksturné. [...]
 
 
 

Fiona Hunter & Mike Vass til Danmark i 2015

Fiona Hunter & Mike VassDuoen på Danmarksturné i februar 2015

3. feb 2014 Endnu en spændende skotsk duo er på vej til Danmark i Yellow House Booking-regi: Denne gang er det Fiona Hunter og Mike Vass - begge kendt fra bl.a. Malinky - der tager på turné. Fionas første soloalbum udkommer til marts i år og den forestående turné kommer til at have sangene fra det album som fokus - men der bliver også mulighed for at høre nogle af Mikes mange flotte kompositioner. [...]
 
 
 

2013

Endelig: David Francey kommer til Danmark!

David Francey

Danmarksturné i september 2015

10. dec 2013 Vi er meget glade for at kunne afsløre, at en af Canadas allerbedste singer-songwriters, skotskfødte David Francey, tager på en Danmarksturné i perioden 24.-30. september 2015. David Francey har flere gange begejstret publikum på Tønder Festival, senest i 2012, og nu bliver der altså også mulighed for at høre ham over det ganske land. [...]
 
 
 

Skotske Mairi Campbell til Danmark

Soloturné til april/maj næste år

11. aug 2013 Vi er meget stolte over at have fået muligheden for at booke skotske Mairi Campbells soloturné, der efter planen vil ligge i perioden 26. april til 3. maj næste år. Mairi Campbell er en fortryllende sanger og violinspiller, bl.a. kendt for sin fortolkning af Auld Lang Syne, der var en del af lydsporet til filmen Sex & the City. [...]
 

Ray Cooper - fortællinger om "kærlighed, krig og død ved hængning"

Oysterbands Ray Cooper ("Chopper") på soloturné i Danmark 16.-28. april 2013

Mange vil kende Ray Cooper ("Chopper") fra Oysterband, hvor han har spillet i over 20 år. Han er dog også en fremragende soloartist, og i april 2013 drager han på turné i Danmark bevæbnet med cello, guitar, mundharmonika og en samling stærke sange, der byder på fortællinger om både krig og kærlighed, polarrejser, landevejsrøvere og meget andet. [...]
 
Se mere i vores koncertkalender.
 
NYT: Se anmeldelser, fotos etc. fra turnéen her.

2012

Ray Cooper forlader Oysterband

Vælger at satse 100% på solokarrieren efter 24 år i bandet

12. nov 2013 Ray Cooper har netop bekendtgjort, at han med udgangen af februar 2013 forlader Oysterband for at satse på en solokarriere som sanger og sangskriver. Han gennemfører dog den forestående turné med Oysterband i Danmark og en turné i England til februar med June Tabor & Oysterband.
 
For mere info se www.raycooper.org/?p=282.
 
Ray begynder sin nye solokarriere med turnéer i England, Danmark og Tyskland.
Besøg også gerne vores Facebook side for flere opdateringer og nyheder.