Talisk

 
Talisk
© Archie MacFarlane
 
"Setting scary standards"
    – Simon Mayo, BBC Radio 2
 
"The musicianship is phenomenal, the enthusiasm infectious"
    – Folk Radio UK
 
"Doubling the power of three"
    – The Scotsman
 
Talisk er en forrygende ung, skotsk trio, der på kort tid har fået det helt store gennembrud. Trioen blev dannet i efteråret 2014 og vandt allerede få måneder senere Danny Kyle Open Stage award ved Celtic Connections. Senere samme år vandt de den prestigefyldte  BBC Radio 2 Young Folk Award, og ved årets BBC Radio 2 Folk Awards er de nominerede til en Horizon Award.
 
Repertoiret spænder over irsk og skotsk musik fremført med en fascinerende musikalitet og dynamik og det er svært ikke at blive revet med af deres smittende entusiasme. Talisk spillede bl.a. på Tønder Festival sidste år, hvor de gjorde det så godt, at de blev inviteret til at komme igen i 2017.
 
Trioen består af:
  • Mohsen Amini - concertina
  • Hayley Keenan - violin
  • Graeme Armstrong - guitar
Mohsen Amini er en sand virtuos på concertina og med en energi og udstråling, der gør ham til trioens naturlige midtpunkt. Han var en helt fortjent vinder af BBC Radio Scotland Young Traditional Musician of the Year 2016 og er måske - uden overdrivelse - den bedste concertinaspiller i verden p.t.. Udover at spille med i Talisk er Mohsen også medlem af "supergruppen" Ímar.
 
I sin optræden er Hayley Keenan nærmest Mohsens direkte modsætning, men tag ikke fejl - hendes elegante violinspil giver det perfekte modspil til Mohsens concertina og er en vigtig del af trioens lydbillede.
 
Graeme Armstrong fuldender trioens musikalske palette med sit velafvejede guitarspil, der lægger en flot klangbund til de øvrige tos melodier og medvirker til bandets utrolige dynamik.
 
Trioen udgav en EP, Pinnacle 67, i sommeren 2015, men deres første egentlige album, Abyss, udkom året efter og blev nomineret til Album of the Year ved MG Alba Scots Trad Awards 2016. Et nyt album er på vej i 2018.
 
 
 

Aktuelt

Talisk kommer efter planen på Danmarksturné i november 2018. Kontakt os for booking og mere info.
 
Et album er ligeledes på vej og udkommer forventeligt i efteråret 2018.

Videoklip

Talisk kort info

Hjemmeside:
www.talisk.co.uk

         

På turné:
21. - 30. nov 2018 (DK)

Festivaler (DK):
Tønder Festival, 25. + 26. aug 2017