Jez Lowe

JEZ LOWE

www.jezlowe.com

 
På turné (DK): Ingen aktuelle planer
Festivaler (DK):
Ingen aktuelle planer - men forespørgsler velkomne
Seneste album: "Crazy Pagan" (mar 2020)

Seneste nyt

Med mere end 20 udgivelser bag sig er Jez Lowe en af de mest veletablerede sangere og sangskrivere på den engelske folkscene. Hans karriere strækker sig over en periode på mere end tre årtier, og hans sange er indspillet af utallige kunstnere, bl.a. The Dubliners, Fairport Convention, Mary Black og The McCalmans for blot at nævne nogle få.
 
Jez kommer fra det nordøstlige England, og mange af hans sange tager udgangspunkt i hans hjemstavn og de økonomiske og sociale udfordringer, der fulgte i kølvandet på lukningen af kulminerne i området. Siden 2006 har han også været en flittig bidragsyder til BBC Radio 2s "Radio Ballads" udsendelser, og i det hele taget er han en mand, der er involveret i mange forskellige projekter.
 
Jez Lowe optræder både solo og med sit faste backingband, The Bad Pennies, med hvilke han bl.a. har spillet på Tønder Festival flere gange. Han turnerer dog også i forskellige andre sammenhænge, bl.a. sammen med James Keelaghan og Archie Fisher under overskriften Men At Words.
 
Jez Lowe udgav i 2014 albummet The Ballad Beyond, som bl.a. indeholder en række sange, som han har skrevet til ovennævnte "Radio Ballads" udsendelser. I december 2015 udgav han sammen med The Bad Pennies albummet Cauld Feet Again Pet med sange fra deres julerepertoire. Seneste album er Crazy Pagan fra marts 2020.
"Jez does sad songs, lyrical songs and funny songs, but I've yet to hear him do a bad song in a 35-year career"
Tony Hendry, The Living Tradition
"The best singer-songwriter to come out of the UK for a long time"
Richard Thompson
Copyright © 2012-2024 Yellow House Booking - CVR-nr. 40 78 40 12