The Alt

THE ALT

www.thealtmusic.com

 
På turné (DK): Ingen aktuelle planer, men Nuala Kennedy, Eamon O'Leary & Gerry O'Connor på turné november 2023
Festivaler (DK):
Ingen aktuelle planer - men forespørgsler velkomne
Seneste album: "Day is Come" (feb 2022)

Seneste nyt

Flotte vokalharmonier og musikalitet i topklasse er blot nogle af kendetegnene for den irske trio The Alt, der har taget deres navn efter en mytisk lysning af samme navn, beliggende på den ene side af bjerget Knocknarea i County Sligo i Irland - det bjerg, som siges at huse gravstedet for den forhistoriske, irske krigerdronning Meave.
 
The Alt består af John Doyle (sang, guitar, bouzouki), Nuala Kennedy (sang, fløjte) og Eamon O'Leary (sang, guitar, bouzouki).
 
Mange vil kende John Doyle fra hans samarbejde med Michael McGoldrick og John McCusker i trioen McGoldrick McCusker Doyle. Han har også tidligere været på soloturné i Danmark, og sætter uden tvivl standarden for guitarspil i den irske folkemusiktradition.

Nuala Kennedy er en dygtig sanger og fløjtenist, der også tidligere har turneret i Danmark med sit eget band. Hun optræder desuden jævnligt som del af danske Himmerland.
 
Eamon O'Leary er ligesom John Doyle fra Dublin og trakterer ligeledes både guitar og bouzouki på fineste vis. Han er dertil en fremragende sanger, der udover at optræde i eget navn også har dannet duo med amerikanske Jefferson Hamer i The Murphy Beds.
 
Det ville være nemt at kalde The Alt for en "supergruppe", men kernen i trioen er de tre medlemmers venskab og fælles kærlighed til gode sange - samme kærlighed til sange, som irerne i sin tid medbragte til Amerika, da de bosatte sig i bl.a. Appalachierne og lagde grundstenen til country, bluegrass og old-time.
 
Trioen har til dato udgivet to albummer: The Alt (2014), og senest Day is Come (februar 2022).
"...three of the finest traditional Irish musicians of their generation"
Rambles
"...top-notch performances at every step from three world-class musicians at the top of their games."
Sleeping Hedgehog
"Every song has been well chosen and each is delivered with a style and clarity that shows all three singers to be masters of their craft."
Folk Radio UK
"Beautifully presented...perfection in both music and vocals."
London Celtic Punks
"...the Alt's round-robin instrumental interplay is telepathic and mircaulous."
Acoustic Guitar Magazine
Copyright © 2012-2024 Yellow House Booking - CVR-nr. 40 78 40 12