CEÒLAS SCOTTISH MUSIC NIGHTS

faramusic.co.uk

thelanganband.com

 
På turné (DK): 19. - 25. november 2025
Festivaler (DK):
Ingen aktuelle planer - men forespørgsler velkomne
Seneste albummer:
FARA (aug 2022): "Energy Islands"
The Langan Band (maj 2023): "Plight o' Sheep"

Seneste nyt

Ceòlas Scottish Music Nights er overskriften på et nyt projekt, hvor den skotske kulturorganisation Showcase Scotland Expo sammen med en række booking-bureauer i Norden og Tyskland sender de to prisvindende skotske bands FARA og The Langan Band på turné på tværs af landene i november 2024.
 
FARA er en kvartet med rødder i de stormomsuste Orkneyøer i det nordlige Skotland, hvor tre af bandets medlemmer - Kristan Harvey (violin, sang), Jeana Leslie (violin, sang) og Catriona Price (violin, sang) - stammer fra; det fjerde medlem, Rory Matheson (keyboard), er fra det skotske højland.
 
Naturens kræfter spiller en central rolle i FARAs musik, der fortæller om vind, bølger og vilde kystlinjer. Eksplosive arrangementer får fødderne i bevægelse lige fra starten. Fortryllende ballader med harmonisk vokal og tre perfekt sammensmeltede violiner med følsomt klaverakkompagnement inviterer dig til at drømme.
 
I mere end 15 år har de tre medlemmer af The Langan Band banet sig vej til publikums hjerter med deres forfriskende og lovløse tilgang til musikken.

John Langan (sang, guitar, percussion), Alastair Caplin (sang, violin) og Dave Tunstall (sang, kontrabas) laver deres eget forførende sammenkog af fyrige guitarrytmer, sukkersøde vokalharmonier og storslåede lydbilleder. De bryder grænserne for konventionelle genrer og præsenterer en blanding af skotsk tradfolk, østeuropæisk gypsy swing, progressiv jazz og amerikansk oldtime - ikke noget, der kan sættes i bås, men ikke desto mindre helt og aldeles uimodståeligt og fængslende og et vidnesbyrd om de tre ekstremt virtuose musikeres ubetingede musikalske entusiasme.
 
Sammen byder de to bands på en musikalsk festaften med noget af det bedste, som Skotlands folk- og rootsscene kan byde på.
"Where the storytelling and song writing are, undoubtedly, superb, The Langan Band know the value of a damn fine tune too."
Gavin McNamara, FATEA
"FARA are one of the most exciting discoveries to emerge from the Scottish folk scene in recent years"
AllMusic
"FARA bring contemporary fiddle music to new heights"
The Scotsman
Copyright © 2012-2024 Yellow House Booking - CVR-nr. 40 78 40 12